Dieta na podstawie Metody Montignac

Dla wszystkich zainteresowanych skutecznym i przyjemnym zrzuceniem zbędnych kilogramów.
Teraz jest Wt 22 sie, 2017

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]








Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
polcia
PostNapisane: Cz 03 kwi, 2008 
Offline
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 01 kwi, 2008
Posty: 1255
Lokalizacja: Opole/Warszawa
Polubił : 0 razy
Otrzymał polubień: 5 razy
Ta tabela pochodzi z oficjalnej strony M.Montignaca: http://www.montignac.com/pl
Ponieważ produktów jest bardzo dużo, polecam używać opcji wyszukiwania ctrl+F

Produkty o wysokim Indeksie Glikemicznym

Maltoza( piwo) 115
Piwo* 110
Glukoza ( dekstroza) 100
Skrobia modyfikowana 100
Syrop glukozowy 100
Syrop ryżowy 100
Mąka ryżowa 95
Mąka ziemniaczana 95
Pieczone ziemniaki 95
Smażone ziemniaki, frytki 95
Pieczywo białe , bezglutenowe 90
Płatki ziemniaczane 90
Ryż klejący 90
Bułka biała hamburgerowa 85
Kukurydza dmuchana (pop corn) 85
Mączka kukurydziana 85
Mąka biała pszenna 85
Maranta 85
Pasternak* 85
Pieczywo białe tostowe 85
Płatki kukurydziane ( cornflaces) 85
Ryż błyskawiczny 85
Ryż dmuchany 85
Ryż instant 85
Ryż krótkoziarnisty (klejący się) 85
Rzepa (gotowana)* 85
Seler bulwa (gotowana)* 85
Tapioka 85
Puree z kartofli 80
Arbuz* 75
Dynia* 75
Dyniowate* (rozne) 75
Lasagne ( z białej mąki pszennej) 75
Mleko ryżowe (z cukrem) 75
Pączki 75
Wafel (z cukrem) 75
Amarantus ( szarlat) dmuchany 70
Bagietka z białej mąki 70
Bajgiel 70
Banany do gotowania (gotowane) 70
Batonik czekoladowy (z dodatkiem cukru) 70
Biskwit (herbatnik) 70
Bułeczki drożdżowe śniadaniowe 70
Chipsy ziemniaczane 70
chleb z mąki ryżowej 70
Croissant 70
Cukier biały krystaliczny (cukroza) 70
Cukier brązowy 70
Daktyle 70
Gnocchi (kopytka)* 70
Kasza kukurydziana 70
Maca z białej mąki 70
Mąka kukurydziana 70
Napoje słodzone i gazowane typu cola 70
Oczyszczone płatki zbożowe (z dodatkiem cukru) 70
Płatki specjalne K? 70
Polenta 70
Proso 70
Ravioli z białej mąki pszennej 70
Risotto 70
Ryz zwykły 70
Sucharek 70
Syrop z melasy 70
Taco 70
Tgliatelle (knedle) 70
Ziemniaki obrane gotowane w wodzie z solą 70
Ananas ( z puszki) 65
Bób (gotowany) 65
Batoniki Mars, Sneakers, Nuts, ect. 65
Bułeczki czekoladowe 65
Burak czerwony gotowany 65
Chiński makaron z ryżu 65
Chleb żytni ( 30% maki żytniej) 65
Chlebowiec (owoce pieczone smakują jak kasztany) 65
Dżem z pigwy dodatkiem cukru 65
Ignam ( słodki ziemniak) 65
Konfitura z cukrem 65
Kukurydza 65
Kuskus 65
Mąka z kasztana jadalnego 65
Marmolada z dodatkiem cukru 65
Muesli ( słodzone cukrem lub miodem) 65
Pieczywo ciemne na zakwasie 65
Pieczywo z niepełnego przemiału ( 50%) 65
Rodzynki 65
Sorbet ( z dodatkiem cukru) 65
Syrop klonowy 65
Tmaryndowiec ( słodkie nasiona) 65
Ziemniaki gotowane w mundurkach 65
Ziemniaki gotowane w mundurkach 65
Banany dojrzałe 60
Bułka maślana 60
Czekolada w proszku ( z cukrem) 60
Kasza manna z twardego ziarna 60
Kasza perłowa 60
Kasztan jadalny 60
Lasagne (z twardego ziarna) 60
Lody śmietankowe ( z dodatkiem cukru) 60
Majonez ( kupny ) 60
Mąka z pełnego przemiału 60
Melon (miodowy) 60
Miód 60
Morele ( puszkowane w syropie) 60
Ovomaltyna 60
Owsianka 60
Pizza 60
Ravioli (z maki durum) 60
Ryż długoziarnisty 60
Ryz jaśminowy 60
Brzoskwinie ( puszkowane, w syropie) 55
Bułka maślana 55
Kaszka bulgur (gotowana) 55
Keczup / Ketchup 55
Makaron tagiatelle 55
Maniok (słodki) 55
Maniok ,kasawa ( niesłodzone) 55
Miszpelnik japoński 55
Musztarda ( z dodatkiem cukru) 55
NutellaŸ 55
Papaja ( świeże owoce) 55
Ryż czerwony 55
Sok z mango (niesłodzony) 55
Sok z winogron (bez cukru) 55
Spaghetti ( gotowane na miękko) 55
Sushi 55

Produkty o średnim Indeksie Glikemicznym


Bataty (słodkie kartofle) 50
Batony energetyczne z ziarnami (bez cukru) 50
Biskwit (z pełnej maki, bez cukru) 50
Chayote owoc z rodziny dyniowatych 50
Chleb na bazie quinoy (65%) prosa boliwijskiego 50
Chlebki Wasa light? 50
Kasza Couscous (pełne ziarno) 50
Kiwi 50
lichee / liczi 50
Makaron (z twardej pszenicy -durum) 50
Makaron z pełnej pszenicy 50
Mango (świeże owoce) 50
Muesli (niesłodzone) 50
Owoce lichee / liczi 50
Persymona , kaki 50
Płatki All Bran? 50
Ryż brązowy basmati 50
Ryż niełuskany 50
Sok ananasowy (niesłodzony) 50
Sok z borówki czerwonej ( bez cukru) 50
Sok z jabłek (niesłodzony) 50
sok z żurawiny bez cukru IG 50*
Surimi (paluszki krabowe) 50
Topinambur 50
Ananas (swieży owoc) 45
Banan zielony (niedojrzały) 45
Borówka czerwona ( brusznica) 45
Chleb razowy żytni z pełnego ziarna 45
Chleb z pszenicy egipskiej , kamut 45
Kasza Cuscus z pełnego ziarna 45
Groszek zielony ( z puszki) 45
Kaszka pszenna bulgur 45
Konfitura ( bez cukru) 45
Mąka z pszenicy egipskiej pełnej (kamut) 45
Makaron typu Capellini 45
Muesli Montignac 45
Orzech kokosowy 35
Płatki śniadaniowe pełne ( bez cukru) 45
Pszenica orkiszowa 45
Pumpernikiel 45
Ryż Basmati niełuskany 45
Sok z grejpfruta (bez cukru) 45
Sok z pomarańczy (świeżo wyciskany) 45
Sos z pomidorów (z cukrem) 45
Tosty z chleba z mąki pełnej 45
Twardy banan (do gotowania lub smażenia) 45
Winogrona (świeże owoce) 45
Słód jęczmienny 45/40
żurawina owoc świeży IG 45 *
Babka piaskowa z pełnej mąki (bez cukru) 40
Bób surowy 40
Chleb z mąki pełnej na zakwasie 40
Falafel ( potrawa znana w Turcji )z bobu 40
Fasola czerwona (z puszki) 40
Figi suszone 40
Kasza gryczana palona/niepalona 40
Kawa z cykorii 40

Laktoza 40
Maca ( z mąki pełnoziarnistej) 40
Marchew ( gotowana)* 40
Mąka z amarantusa 40
Mąka z quinoa/kwinoa ( prosa boliwijskiego)40
Mąka gryczana 40
Makaron pełny pszenny, al dente 40
Mleczko kokosowe 40
Owies 40
Pasta sezamowa (tahin) 40
Pasta z orzeszków ziemnych 40
Płatki owsiane 40
Płatki śniadaniowe pełne( bez cukru) 40
Pszenica egipska , kamut 40
Pumpernikiel Montignac 40
Śliwki suszone 40
Sok z marchewki (bez cukru) 40
Sorbet (niesłodzony) 40
Spaghetti al dente (gotowane 5 minut) 40
Wino jabłkowe wytrawne 40


Produkty o niskim Indeksie Glikemicznym

Amarantus 35
Brzoskwinie (świeże owoce) 35
Cassoulet (fasola z mięsem) 35
Ciecierzyca ( z puszki) 35
Czerymoja ( jabłko budyniowe, flaszowiec) 35
Drożdże 35
Drożdże piwne 35
Falafel z ciecierzycy 35
Fasola biała -perłowa 35
Fasola borlotti 35
Fasola czarna 35
Fasola czerwona 35
Fasola typu adzuki 35
Figi ( świeże owoce) 35
Granat (świeży) 35
Groszek zielony ( świeży) 35
Jabłka ( świeże owoce) 35
Jabłka suszone 35
Jogurt naturalny 35
Jogurt z soi (aromatyzowany) 35
Kukurydza antyczna indiańska 35
Kwinoa / quinona (komosa ryżowa) 35
Lody śmietankowe ( z fruktoza) 35
Mączka z ciecierzycy 35
Mąka kokosowa 35
Morele suszone 35
Musztarda ostra typu Dijon 35
Nasiona siemienia lnianego ,sezamu, maku 35
Nektarynki (świeży owoc) 35
Pasta z migdałów blanszowanych (niesłodzona) 35
Pigwa pospolita 35
Pomarańcze (świeże owoce) 35
Pomidory suszone 35
Przecier jabłkowy 35
Przecier z pomidorów (bez cukru) 35
Ryz dziki 35
Seler bulwowy 35
Śliwki, świeże 35
Sok pomidorowy 35
Tabliczka czekolady (bez cukru typu MontignacŸ) 35
Wasa? o zawartości błonnika 24% 35
Werniszeli z maki z pełnego przemiału 35
Ziarna słonecznika 35
Buraki czerwone (surowe) 30
Ciecierzyca 30
Czosnek 30
Fasolka szparagowa 30
Grejpfrut ( świeży owoc) 30
Gruszki (świeże owoce) 30
Knudle sojowe 30
Marakuja 30
Marmolada (niesłodzona) 30
Mleko (pełne lub chude)** 30
Mleko sojowe 30
Mleko z migdałów 30
Mleko z owsa (surowe) 30
Mleko z proszku 30
Mandarynka 30
Morele (świeże) 30
Pomidory 30
Rzepa 30
Skorzenera 30
Soczewica brązowa 30
Soczewica żółta 30
Twarożek 30
Agrest niebieski 25
Czarna jagoda (czernica) 25
Czekolada czarna (>70% kakao) 25
Fasola mung 25
Fasolka flageolet 25
Groch łuskany 25
Goja / owoce Goji 25
Humus (pasta z ciecierzycy) 25
Jęczmień 25
Mąka sojowa 25
Malina (świeża) 25
Morwa 25
Pasta z migdałów całych (niesłodzona) 25
Pasta z orzechów laskowych (niesłodzona) 25
Pasta z orzechów laskowych ( bez cukru) 25
Pestki z dyni 25
Pęczak 25
Porzeczka czerwona 25
Soczewica zielona 25
Truskawki (świeże owoce) 25
Wiśnie 25
Acerola 20
Artiszoki 20
Bakłażan, oberżyna 20
Czekolada czarna (>85% kakao) 20
Fruktoza Montignac 20
Jogurt sojowy 20
Kakao w proszku ( bez cukru) 20
Kalarepa 20
Marchew (świeża) 20
Pędy bambusa 20
Ratatouille (potrawa z kabaczka, pomidorów, itp.) 20
Serce palmowe 20
Śmietana sojowa 20
Sok z cytryny (niesłodzony) 20
Sos Tamari ( bez cukru) 20
Agawa (syrop) 15
Agrest zloty 15
Brokuły 15
Brukselka 15
Cebula 15
Cukinia 15
Cykoria, endywia 15
Czarna porzeczka 15
Fasola pnąca 15
Imbir 15
Kalafior 15
Kapusta 15
Kiełki ( soja , fasola) 15
Koper włoski 15
Korniszony marynowane 15
Kwaszona kapusta 15
Mąka z nasion chlebka świętojańskiego (karob) 15
Migdały 15
Ogórek 15
Oliwki 15
Orzechy laskowe 15
Orzechy nerkowce 15
Orzechy włoskie 15
Orzeszki arachidonowe 15
Orzeszki pistacjowe 15
Otręby 15
Papryka 15
Papryka chili 15
Pesto 15
Pieczarki 15
Piniola (nasiona) 15
Por 15
Rabarbar 15
Rzodkiewki 15
Sałata zielona 15
Seler naciowy 15
Soja 15
Szalotka 15
Szczaw 15
Szparagi 15
Szpinak 15
Tempeh 15
Tofu sojowe 15
Zarodki 15
Zarodki (pszenne) 15
Awokado, smaczliwka 10
Low GI Montignac spaghetti 10
Ocet winny 5
Przyprawy, zioła (natka pietruszki, bazylia, wanilia, cynamon) 5
Skorupiaki (homar, krab, langusta itd.) 5
Befsztyk filet wolowy 0
Drób ( kurczak, indyk itp.) 0
Foie gras*** (pasztet z wątroby tuczonych gęsi) 0
Jajka 0
Kawa, herbata*** 0
Majonez ( własnej roboty: żółtko, oliwa, musztarda) 0
Mięso (wołowina, wieprzowina, jagnięcina, cielęcina, drób) 0
Olej ( z oliwek, słonecznikowy itp.) 0
Owoce morza (ostrygi, krewetki, małże itp.) 0
Ryby (łosoś, tuńczyk, sardynki, itp.) 0
Sery (mozzarella, camembert, ementaler itp.) 0
Śmietana kwaśna 0
Sos sojowy (bez curu i kolorantow) 0
Tłuszcze z gęsi, roślinne, margaryna*** 0
Wędliny ( salami, szynka, kiełbasa itp.) 0
Wino czerwone, białe, szampan 0



* Te produkty, pomimo wysokiego IG mają niską zawartość czystego cukru (ok.5%). Tak więc, spożywanie tych produktów nie powinno w znaczny sposób podnosić poziomu cukru we krwi.

** Produkty mleczne, nawet jeśli mają niskie IG, mają wysoki indeks insulinowy.



Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 przez polcia, łącznie edytowano 11 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
foremka
PostNapisane: Pn 17 sty, 2011 
Offline
Rezydent
Rezydent
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 02 kwi, 2008
Posty: 33702
Lokalizacja: Pabianice/łódzkie
Polubił : 160 razy
Otrzymał polubień: 297 razy
I jeszcze alfabetyczny spis tych samych produktów.
Bardzo wygodny jak się chce porównać np różne kasze,chleby,fasole :)


Acerola 20
Agawa (syrop) 15
Agrest niebieski 25
Agrest zloty 15
Amarantus ( szarlat) dmuchany 70
Amarantus 35
Ananas ( z puszki) 65
Ananas (swiezy owoc) 45
Arbuz* 75
Artiszoki 20
Awokado, smaczliwka 10
Babka piaskowa z pelnej maki (bez cukru) 40
Bagietka z bialej maki 70
Bajgiel 70
Baklazan, oberzyna 20
Banan zielony (niedojrzaly) 45
Banany do gotowania (gotowane) 70
Banany dojrzale 60
Bataty (slodkie kartofle) 50
Batonik czekoladowy (z dodatkiem cukru) 70
Batony energetyczne z ziarnami (bez cukru) 50
Befsztyk filet wolowy 0
Biskwit (herbatnik) 70
Biskwit (z pelnej maki, bez cukru) 50
Bob (gotowany) 65
Bob 40
Borowka czerwona ( brusznica) 45
Brokuly 15
Brukselka 15
Brzoskwinie ( puszkowane, w syropie) 55
Brzoskwinie (swieze owoce) 35
Btoniki Mars, Sneakers, Nuts, ect. 65
Buleczki czekoladowe 65
Buleczki drozdzowe sniadaniowe 70
Bulka biala hamburgerowa 85
Bulka maslana 55
Bulka maslana 60
Burak czerwony gotowany 65
Buraki czerwone (surowe) 30
Cassoulet (fasola z miesem) 35
Cebula 15
Chayote owoc z rodziny dyniowatych 50
Chinski makaron z ryzu 65
Chipsy zieniaczane 70
Chleb na bazie quinoy (65%) prosa boliwijskiego 50
chleb razowy zytni z pelnego ziarna 45
Chleb z maki pelnej na zakwasie 40
chleb z maki ryzowej 70
Chleb z pszenicy egipskiej , kamut 45
Chleb zytni ( 30% maki zytniej) 65
Chlebki Wasa light? 50
Chlebowiec (owoce pieczone smakuja jak kasztany) 65
Ciecierzyca ( z puszki) 35
Ciecierzyca 30
Couscous (pelne ziarno) 50
Croissant 70
Cukier bialy krystaliczny (cukroza) 70
Cukier brazowy 70
Cukinia 15
Cuscus z pelnego ziarna 45
Cykoria, endywia 15
Czarna jagoda (czernica) 25
Czarna porzeczka 15
Czekolada czarna (>70% kakao) 25
Czekolada czarna (>85% kakao) 20
Czekolada w proszku ( z cukrem) 60
Czerymoja ( jablko budyniowe, flaszowiec) 35
Czosnek 30
Daktyle 70
Drob ( kurczak, indyk itp.) 0
Drozdze 35
Drozdze piwne 35
Dynia* 75
Dyniowate* (rozne) 75
Dzem z pigwy dodatkiem cukru 65
Falafel ( potrawa znana w Turcji ) z bobu 40
Falafel z ciecierzycy 35
Fasola biala -perlowa 35
Fasola borlotti 35
Fasola czarna 35
Fasola czerwona (z puszki) 40
Fasola czewona 35
Fasola mungo 25
Fasola pnaca 15
Fasola typu adzuki 35
Fasolka flageolet 25
Fasolka szparagowa 30
Figi ( swieze owoce) 35
Figi suszone 40
Foie gras*** (pasztet z watroby tuczonych gesi) 0
Fruktoza Montignac 20
Glukoza ( dekstroza) 100
Gnocchi (kopytka)* 70
Goja 25
Granat (swiezy) 35
Grepfrut ( swiezy owoc) 30
Groch luskany 25
Groszek zielony ( swiezy) 35
Groszek zielony ( z puszki) 45
Gruszki (swieze owoce) 30
Humus (pasta z ciecierzycy) 25
Ignam ( slodki ziemniak) 65
Imbir 15
Jablka ( swieze owoce) 35
Jablka suszone 35
Jagody Goji 25
Jajka 0
Jeczmien 25
Jogurt naturalny 35
Jogurt sojowy 20
Jogurt z soji (aromatyzowany) 35
Kakao w proszku ( bez cukru) 20
Kalafior 15
Kalarepa 20
Kapusta 15
Kasza gryczana palona/nie palona 40
Kasza kukurydziana 70
kasza manna z twardego ziarna 60
Kasza perlowa 60
Kaszka bulgur (gotowana) 55
Kaszka pszenna bulgur 45
kasztan jadalny 60
Kawa z cykorii 40
Kawa, herbata*** 0
Keczup 55
Kielki ( soja , fasola) 15
Kiwi 50
Knudle sojowe 30
Konfitura ( bez cukru) 45
Konfitura z cukrem 65
Koper wloski 15
Korniszony marynowane 15
kukurydza 65
Kukurydza antyczna indianska 35
Kukurydza dmuchana (pop corn) 85
Kuskus 65
Kwaszona kapusta 15
Kwinoa-quinoa (komosa ryzowa) gotowana al'dente 35
Mąka kwinoa/quinoa 40
Laktoza 40
Lasagne ( z bialej maki pszennej) 75
lasagne (z twardego ziarna) 60
lichee / liczi 50
Lody smietankowe ( z dodatkiem cukru) 60
lody smietankowe ( z fruktoza) 35
Low GI Montignac spaghetti 10
Maca ( z maki pelnoziarnistej) 40
Maca z bialej maki 70
Mączka kukurydziana 85
Mączka z ciecierzycy 35
Majonez ( kupny ) 60
Majonez ( wlasnej roboty: zoltko,oliwa,musztarda) 0
Mąka z amarantusa 40
Mąka biala pszenna 85
Mąka gryczana 40
Mąka kokosowa 35
Mąka kukurydziana 70
Mąka ryzowa 95
Mąka sojowa 25
Mąka z kasztana jadalnego 65
Mąka z nasion chlebka swietojanskiego (karob) 15
Mąka z pelnego przemialu 60
Mąka z pszenicy egispskiej pelnej (kamut) 45
maka z quinoy ( prosa boliwijskiego) 40
Mąka ziemniaczna 95
Makaron (z twardej pszenicy -durum) 50
Makaron pelny pszenny, al dente 40
Makaron tagiatelle 55
Makaron typu Capellini 45
Makaron z pelnej pszenicy 50
Malina (swieza) 25
Maltoza( piwo) 115
Mango (swieze owoce) 50
Maniok ,kasawa ( nieslodzone) 55
Maniok (slodki) 55
Marakuja 30
Maranta 85
Marchew ( gotowana) 40
Marchew (swieza) 20
Marmolada (nieslodzona) 30
Marmolada z dodatkiem cukru 65
Melon (miodowy) 60
Mieso (wolowina, wieprzowina,jagniecina ,cielecina,drob) 0
Migdaly 15
Miod 60
Miszpelnik japonski 55
Mleczko kokosowe 40
Mleko (pelne lub chude)** 30
Mleko ryzowe (z cukrem) 75
Mleko sojowe 30
Mleko z migdalow 30
Mleko z owsa (surowe) 30
Mleko z proszku 30
Mndarynka 30
Morele ( puszkowane w syropie) 60
Morele (swieze) 30
Morele suszone 35
Morwa 25
Muesli (nieslodzone) 50
Muesli Montignac 45
Musli ( slodzone cukrem lub miodem) 65
Musztarda ( z dodatkiem cukru) 55
Musztarda ostra typu Dijon 35
Napoje slodzone i gazowane typu cola 70
nasienia siemienia lnianego ,sezamu, maku 35
Nektarynki (swiezy owoc) 35
NutellaŸ 55
Ocet winny 5
Oczyszczone platki zbozowe (z dodatkiem cukru) 70
Ogorek 15
Olej ( z oliwek, slonecznikowy itp.) 0
Oliwki 15
Orzech kokosowy 35
Orzechy laskowe 15
Orzechy nerkowce 15
Orzechy wloskie 15
Orzeszki arachidonowe 15
Orzeszki pistacjowe 15
Otręby 15
Ovomaltyna 60
Owies 40
Owoce lichee 50
Owoce morza (ostrygi, krewetki, małże itp.) 0
Owsianka 60
Paczki 75
Papaja ( swieze owoce) 55
Papryka 15
Papryka chili 15
Pasta sezamowa (tahin) 40
Pasta z migdałów całych (niesłodzona) 25
Pasta z migdałów blanszowanych (niesłodzona) 35
Pasta z orzechow laskowych (nieslodzona) 25
Pasta z orzeszkow laskowych ( bez cukru) 25
Pasta z orzeszkow ziemnych 40
Pasternak* 85
Pedy bambusa 20
Persymona , kaki 50
Pestki z dyni 25
Pesto 15
Pęczak 25
Pieczarki 15
Pieczone ziemniaki 95
Pieczywo biale , bezglutenowe 90
Pieczywo biale tostowe 85
Pieczywo ciemne na zakwasie 65
Pieczywo z maki z pelnego przemialu 65
Pieczywo z niepelnego przemialu ( 50%) 65
Pigwa pospolita 35
Piniola (nasiona) 15
Piwo* 110
Pizza 60
Platki All Bran? 50
Platki kukurydziane ( cornflaces) 85
Platki owsiane 40
Platki sniadaniowe pelne ( bez cukru) 45
Platki sniadaniowe pelne( bez cukru) 40
Platki specialne K? 70
Platki ziemniaczane 90
Polenta 70
Pomarancze (swieze owoce) 35
Pomidory 30
Pomidory suszone 35
Por 15
Porzeczka czerwona 25
proso 70
Przecier jablkowy 35
Przecier z pomidorow (bez cukru) 35
Przyprawy, ziola (natka pietruszki,bazylia,wanilia,cynamon 5
Pszenica egipska , kamut 40
Pszenica orkiszowa 45
Pszenica orkiszowa 45
Pumpenickel 45
Pumpernickel Montignac 40
Puree z kartofli 80
Rabarbar 15
Ratatouille (potrawa z kabaczka, pomidorow, itp. 20
Ravioli (z maki durum) 60
Ravioli z bialej maki pszennej 70
Risotto 70
Rodzynki 65
Ryby (losos,tunczyk,sardynki i.t.p) 0
Ryz Basmati nieluskany 45
Ryz blyskawiczny 85
Ryz brazowy basmati 50
Ryz czerwony 55
Ryz dlugoziarnisty 60
Ryz dlugoziarnisty 60
Ryz dmuchany 85
Ryz dziki 35
Ryz instant 85
ryz jasminowy 60
Ryz klejacy 90
Ryz krotkoziarnisty (klejacy sie) 85
Ryz nieluskany 50
Ryz zwykly 70
Rzepa (gotowana)* 85
Rzepa 30
Rzodkiewki 15
Salata zielona 15
Seler bulwa (gotowana)* 85
Seler bulwowy 35
Seler naciowy 15
Serce palmowe 20
Sery (mozzarella,camembert,ementaler itp.) 0
Skorupiaki (homar, krab, langusta itd.) -5
Skorzonera 30
Skrobia modyfikowana 100
Słód jęczmienny 45/40
Śliwki suszone 40
Śliwki, swieze 35
Smazone ziemniaki, frytki 95
Śmietana kwaśna 0
Smietana sojowa 20
Soczewica brazowa 30
Soczewica zielona 25
Soczewica zolta 30
Soja 15
Sok ananasowy (nieslodzony) 50
Sok pomidorowy 35
Sok z borowki czerwonej ( bez cukru) 50
Sok z cytyryny (nieslodzony) 20
Sok z gejpfruta (bez cukru) 45
Sok z jablek (nieslodzony) 50
sok z mango (nieslodzony) 55
Sok z marchewki (bez cukru) 40
Sok z pomaranczy (swiezo wyciskany) 45
Sok z winogron (bez cukru) 55
sok z żurawiny bez cukru IG 50*
Sorbet ( z dodatkiem cukru) 65
Sorbet (nieslodzony) 40
Sos sojowy (bez curu i kolorantow) 0
Sos Tamari ( bez cukru) 20
Sos z pomidorow (z cukrem) 45
Spaghetti ( gotowane na miekko) 55
Spaghetti al dente (gotowane 5 minut) 40
Sucharek 70
Surimi (paluszki krabowe) 50
Sushi 55
Syrop glukozowy 100
Syrop klonowy 65
Syrop ryzowy 100
Syrop z melasy 70
Szalotka 15
Szczaw 15
Szparagi 15
Szpinak 15
Tabliczka czekolady (bez cukru typu MontignacŸ) 35
Taco 70
Tapioka 85
Tempeh 15
Tgliatelle (knedle) 70
Tluszcze z gesi, roslinne, margaryna*** 0
Tmaryndowiec ( slodkie nasiona) 65
Tofu sojowe 15
Topinambur 50
Tosty z chleba z maki pelnej 45
Truskawki (swieze owoce) 25
Twardy banan (do gotowania lub smazenia) 45
Twardy banan (do gotowania lub smazenia) 45
Twarozek 30
Wafel (z cukrem) 75
Wasa? o zawartosci blonnika 24% 35
Wedliny ( salami,szynka,kielbasa itp.) 0
Werniszeli z maki z pelnego przemialu 35
Winogrona (swieze owoce) 45
Wino czerwone, biale, szampan 0
Wino jablkowe wytrawne 40
Wisnie 25
Zarodki (pszenne) 15
Zarodki 15
Ziarna ze slonecznika 35
Ziemniaki gotowane w mundurkach 65
Ziemniaki gotowane w mundurkach 65
Ziemniaki obrane gotowane w wodzie z sola 70
żurawina owoc świeży IG 45 *


Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 przez foremka, łącznie edytowano 5 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 




Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Wsparcie techniczne naszego forum phpBB3