Dieta na podstawie Metody Montignac

Dla wszystkich zainteresowanych skutecznym i przyjemnym zrzuceniem zbędnych kilogramów.
Teraz jest Cz 29 cze, 2017

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6430 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 425, 426, 427, 428, 429
Autor Wiadomość
Spes
PostNapisane: Wt 06 cze, 2017 
Offline
Użytkownik
Użytkownik

Dołączył(a): So 24 sty, 2015
Posty: 31
Polubił : 0 razy
Otrzymał polubień: 0 razy
..i drugie pytanie:

Staram się być na MM bo mam problem z cukrem.
Ale teraz złapała mnie jakaś wirusowa zaraza..ból gardła, potworny kaszel, biegunka i takie tam..przyjemności.
Na razie trzy dni prawie nic nie jem. Wmuszam w siebie wodę.
lekarka powiedziała,że lekko strawna dietę mam zastosować...bez warzyw, owoców.
Co ja mam jeść by cukier nie poszybował w górę???

Bardzo proszę podpowiedz mi...bardzo.....

bo sama mam pomysł tylko na chudy ser. a on taki ..suchy....maślanka juz nie bo pewnie "pomoże" biegunce


Góra
 Zobacz profil  
 
Spes
PostNapisane: Cz 08 cze, 2017 
Offline
Użytkownik
Użytkownik

Dołączył(a): So 24 sty, 2015
Posty: 31
Polubił : 0 razy
Otrzymał polubień: 0 razy
Witam.....

Drugie pytanie sama rozwiązałam:

ryż basmati...
ale to tak jest jak człek fizycznie słabuje to i myślenie nie takie.

Ale o cukier kokosowy IG35 dopytuję się najuprzejmiej!!


Góra
 Zobacz profil  
 
foremka
PostNapisane: N 11 cze, 2017 
Offline
Rezydent
Rezydent
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 02 kwi, 2008
Posty: 33692
Lokalizacja: Pabianice/łódzkie
Polubił : 158 razy
Otrzymał polubień: 297 razy
Spes, gdzie znalazłaś ig cukru kokosowego?

Ad 2 pytania (tak na przyszłość skoro już rozwiązana sprawa) to zawsze możesz dać jogurt. Zwłaszcza taki z żywymi kulturami bakterii wskazany jest przy biegunce.


Góra
 Zobacz profil  
 
Spes
PostNapisane: Pn 12 cze, 2017 
Offline
Użytkownik
Użytkownik

Dołączył(a): So 24 sty, 2015
Posty: 31
Polubił : 0 razy
Otrzymał polubień: 0 razy
Jak dobrze, że jesteś:))

Ryż basmati pomógł nadzwyczaj dobrze!!!! POLECAM!!!


Co do cukru kokosowego.....
Ktoś mi rzekł, z daleka spojrzałam (ślepy krecik jestem)..i uwierzyłam...aż wstyd.
Dopiero teraz wzięłam do ręki i czytam GI- 35...na produkcie napisane.

nie wiem jakie znaczenie ma IG czy GI ale skoro wszyscy piszą IG to czemu tam GI??

Czyli w bambuko robi się ludzi. (ale nowość bym odkryła!!!)

aaa...jeszcze w internecie czytałam jakieś artykuliki to potwierdzające:

https://www.fit.pl/dieta/cukier-kokosow ... nie/10773/

http://bonavita.pl/cukier-kokosowy-pozn ... lasciwosci


Mam rację tak? Marketingowe kłamstewko??
Naiwna jestem?? :(


Góra
 Zobacz profil  
 
foremka
PostNapisane: Pn 12 cze, 2017 
Offline
Rezydent
Rezydent
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 02 kwi, 2008
Posty: 33692
Lokalizacja: Pabianice/łódzkie
Polubił : 158 razy
Otrzymał polubień: 297 razy
ja tez poczytałam i konsultowałam się z ekspertką.

Na tej stronie http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/ ... 43837.html
napisano:
Skład i wartości odżywcze cukru kokosowego

Cukier kokosowy zawiera 70-79% sacharozy oraz glukozę i fruktozę (od 3 do 9% każdego z obu monocukrów). Różnice w składzie wynikają z odmiany i wieku drzewa oraz sposobu odparowywania soku.

Z cukrów prostych to fruktoza jest dozwolona. Na pewno nie sacharoza. Z drugiej strony gdyby zawierał aż tak dużo sacharozy to nie miałby niskiego ig . Tak więc wyczytałam kilka sprzecznych informacji.

Ekspertka kiedyś się wczytywała w temat i mówi że ten cukier ma dużo składników odżywczych i ma niskie ig ale wali w wątrobę i trzeba go używać z umiarem. Najlepiej zastosować takie samo ograniczenie jak do fruktozy


Góra
 Zobacz profil  
 
Spes
PostNapisane: Wt 13 cze, 2017 
Offline
Użytkownik
Użytkownik

Dołączył(a): So 24 sty, 2015
Posty: 31
Polubił : 0 razy
Otrzymał polubień: 0 razy
Foremko!

Dzięki serdeczne.
Wszystko jasne.
Nie ma zmiłuj!


Góra
 Zobacz profil  
 
grubas55
PostNapisane: Wt 13 cze, 2017 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Dołączył(a): Wt 13 cze, 2017
Posty: 1
Lokalizacja: warszawa
Polubił : 0 razy
Otrzymał polubień: 0 razy
Więc cukier kokosowy jest nie zdrowy? Kupiłem go nie dawno..
Jaki cukier jest najzdrowszy zatem?

_________________
http://badznatopie.net.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
foremka
PostNapisane: Wt 13 cze, 2017 
Offline
Rezydent
Rezydent
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 02 kwi, 2008
Posty: 33692
Lokalizacja: Pabianice/łódzkie
Polubił : 158 razy
Otrzymał polubień: 297 razy
grubas55, zdrowe są warzywa :D
Cukru w ogóle na MM nie używamy. Różne słodzidła sztuczne też nie za bardzo. Najlepsza jest fruktoza ale żeby była taka z owoców a nie np z kukurydzy. Dobra jest stewia ale ma posmak który nie każdemu pasuje. Można też ksylitol, ale na nim wypieki mogą się nie udawać. Ten kokosowy jak z mojego postu wynika też jest ok ale jak wszystkie słodkie smaki należy stosować z umiarem. Monti poleca w ogóle odzwyczaić się od słodkiego smaku


Góra
 Zobacz profil  
 
Agna
PostNapisane: Cz 15 cze, 2017 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Dołączył(a): Wt 16 maja, 2017
Posty: 4
Polubił : 0 razy
Otrzymał polubień: 0 razy
Przymierzam się i przymierzam do tej diety i jakoś ciągle mi nie po drodze. Może dojdę w końcu gdzie trzeba...
Nie mogę kupić nigdzie mąki pszennej 2000. Ta, która jest dostępna to typ 1850. Napisane, że razowa, ale taki typ to Graham chyba, nie?
Czy można kupić jakieś gotowe razowe pieczywo spełniające wymogi?
Z tej 1850 bardzo smaczny chlebuś mi wychodzi. Czy do chleba można np. dynię dosypać? Bo nie daję nic, ale byłoby urozmaicenie ;)
No i majonez. Zawsze sama robiłam majonez. Czy jeżeli zrobię go z erytrolem, to będzie dobrze? Lubię z oleju rzepakowego tłoczonego na zimno.


Góra
 Zobacz profil  
 
foremka
PostNapisane: Cz 15 cze, 2017 
Offline
Rezydent
Rezydent
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 02 kwi, 2008
Posty: 33692
Lokalizacja: Pabianice/łódzkie
Polubił : 158 razy
Otrzymał polubień: 297 razy
Mąka 1850 jest jak najbardziej ok
Najlepiej piecz sama chleb. Nadwyżkę możesz zamrozić . Dobrze jest wcześniej pokroić go na kromki . Odmraża się szybko w tosterze a i tostowany świetnie smakuje. Przepisy znajdziesz w naszej KK (książce kucharskiej)
Dodatek ziaren i nasion jest dozwolony.
Majonez samodzielnie zrobiony z dozwolonym słodzidłem jest najbardziej MMowy :D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6430 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 425, 426, 427, 428, 429




Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Wsparcie techniczne naszego forum phpBB3